film review: robin hood

Astonishing!

Se iau urmatoarele ingrediente: 1 legenda, 1 actor, 1 regizor si o actrita premiati cu Oscar, decoruri care iti taie respiratia si se amesteca. rezultatul obtinut: Robin Hood.

nici acum nu pot sa cred ca am stat aproape 2 ore jumate nemiscata pe scaunul din cinema. si nici nu am simtit cand a trecut timpul. de obicei filmele lungi ma plictisesc. asta insa nu.

robin hood nu este un film comercial, de duzina. nu este genul acela in care se baga actori tinerei, cu abdomenul lucrat la sala, actrite foste miss bikini, efecte speciale de te da pe spate (din cauza ca’s prea multe, nu de altceva), unde scenele de sex, sanii si fundurile ocupa 75% din durata dar derularea cursiva a evenimentelor lipseste cu desavarsire.

pentru cine e obisnuit cu filmele de mai sus, robin hood i se poate parea extrem de plictisitor. nu e asa. e un film care te tine cu sufletul la gura de la inceput si pana la sfarsit, cu o poveste simpla, fara devieri si complicatii, cu peisaje care iti taie respiratia, cu decoruri si costume perfect adaptate vremii, cu moravurile si obiceiurile curtii regale, dar si ale oamenilor simpli.

varianta 2010 a celebrului erou englez nu prezinta faptele cu care a devenit faimos (fura de la cei bogati pentru a imparti saracilor), ci cauzele ce l-au determinat sa aleaga acest drum, circumstantele in care a devenit legenda.

pe langa acestea, filmul este si o buna lectie de istorie, actiunea fiind plasata in jurul anului 1200, in plin ev mediu, la sfarsitul domniei lui Richard „inima de leu”, moartea acestuia in cruciada si inceputul domniei lui Ioan „fara de tara”, premisele infiintarii „magna charta libertatum”, prima declaratie a drepturilor omului si cetateanului si documentul ce va sta la baza democratiei engleze.

prestatia actorilor este fantastica. si la ce te poti astepta de la russel crowe (cat imi place mie de tipu asta… trebuie sa revad gladiator si a beautiful mind), cate blanchett si max von sydow? nu este un film cu o distributie de zile mari si degeaba (vezi alexander)… este un film de zile mari. si punct!

2 răspunsuri la „film review: robin hood

  1. Pingback: MUST SEE 2010 « Rosu si Negru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s